Новите крипто регулации в Индия. Търговията спадна с 80%!

Индийските крипто борси отбелязват рязък спад на обемите на търговия с 80% от 1 юли насам поради новите данъчни правила

От 1 юли индийското правителство започна да налага 1% данък за търговия с криптовалути. Само през последните пет дни обемите на търговия на три основни борси– ZebPay, WazirX и CoinDCX – са се сринали с до 60-87%.

По този начин е ясно, че обемите на крипто търговия на индийските борси изсъхват доста бързо. Хаосът на крипто пазара вече възпрепятства обемите на търговия на дребно през последните два месеца. Освен това въвеждането на данъка изглежда като още един пирон в ковчега.

Тежко данъчно облагане на криптовалутите в Индия

По-рано тази година индийският министър на финансите обяви тежко данъчно облагане на крипто печалбите в допълнение към 1% данък върху крипто борсите. Освен това обемите на транзакциите рязко са намалели, тъй като индийското правителство задушава потока от фиатни (хартиени пари) средства към борсите.

Дейността в борсата WazirX умира

Към 2 юли, подкрепената от Binance крипто борса WazirX отчете обеми на търговия от 3,8 милиона долара. Преди година WazirX отчиташе този обем на търговия за по-малко от 2 часа. Говорейки пред Bloomberg, вицепрезидентът на WazirX Раджагопал Менон каза:

“Докато дългосрочните притежатели на крипто все още купуват и продават, маркет мейкърите и високочестотните търговци са „изчезнали“. Търговците също извършват повече peer-to-peer търговия и мигрират към така наречените децентрализирани борси.”

Индийските борси са изправени пред големи проблеми, спират тегления

Ликвидността е основен проблем, пред който са изправени няколко световни борси и е особено вярно за индийските борси поради неблагоприятните правителствени закони. В понеделник, 4 юли, подкрепяната от Peter Thiel индийска борса Vauld обяви спиране на тегленията.

След падането на Terra

Vauld обяви, че е изправен пред сериозни проблеми с ликвидността с над 200 милиона долара тегления след колапса на Terra. Масовият спад на такива крипто борси повдигна сериозни съмнения относно способността за защита на средствата на потребителите.

Главният изпълнителен директор на Binance Changpeng Zhao издаде предупреждение, че инвеститорите не трябва да избират борси, които изискват VC финансиране (допълнително външно финансиране от ангел инвестори), за да оцелеят. Тези платформи примамват клиенти със страхотни APY (годишна възвръщаемост) за техните крипто депозити. Въпреки това, в изключително тежки условия, те често не успяват да защитят своите клиенти.

Още от Crypto365:

3 милиарда долара в биткойни бяха продадени в последен опит да се спаси UST stablecoin от колапс

Създателите на съдържание ще могат да показват своите NFT във Facebook

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Анализ цена на Ethereum – Таксите за газ падат до рекордно ниски нива

Виж следваща

Kриптовалути прогнози 2022г. – 10 валути на бъдещето 

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.