BITCOIN с 20% ръст през 2023 – Готов ли е да експлодира в нов BULL RUN или НЕ?

Биткойн е в подем тази седмица с множество отпечатани зелени свещи. Според някои водещи анализатори в индустрията това може да е краят на мечия пазар, но дали е така.

  • Четете до края за експертната оценка на екипа на Crypto365
  • Bitcoin достигна $20.8k събота сутрин 14 Януари
  • Какво крие 2023г. bull run или само подвеждане?

От началото на тази година цената на биткойн е нараснала с 13,6%. Поредният ден в зелено добави още 3,4% през последните 24 часа.

Освен това BTC достигна интрадневен и деветседмичен връх от 18 970 долара сутринта на 13 януари. Към момента активът е възстановил всички загуби от срива на FTX в началото на ноември. На 10 януари BeInCrypto съобщи, че предстои по-голямо движение на пазара.

Движението накара анализаторите да преразгледат графиките си и да направят нови прогнози за следващия голям цикъл.

Започва бичи ръст на биткойн?

Може би е малко рано да се каже, че е започнал нов бичи пазар. Въпреки неотдавнашните печалби BTC все още е със 73% по-ниско от най-високата си стойност от 69 000 USD преди четиринадесет месеца.

Въпреки това анализаторът на веригата „PlanB“ публикува актуализация на 13 януари. Той отбеляза, че Биткойн е пресякъл краткосрочната разходна база на притежателя. Този показател често се използва за сравняване на доходността на краткосрочните и дългосрочните притежатели. Първата група обикновено бърза да продава панически при мечи пазари.

С последния крак нагоре анализаторът направи някои смели прогнози. Той прогнозира, че цената на Биткойн ще бъде над 32 000 долара до следващото полугодие през 2024 г. Следващият бичи пазар вероятно ще започне през следващата година, като потенциално ще доведе до надхвърляне на шестцифрена стойност на Биткойн.

Ходът беше потвърден от колегата му анализатор „Root“, който заяви:

„Пробихме ценовата база на STH! Въпреки че може да не намерим незабавна подкрепа при първия ретест – важно събитие, което да наблюдаваме след това – това е ранен признак за възстановяване.“

Той обаче също така предупреди, че ако не бъде намерена солидна подкрепа, BTC може отново да се насочи на юг.

„За съжаление това все още може да означава леко ново дъно, въпреки че пазарът чрез текущото търсене показва признаци на възстановяване“, добави той.

Анализ цена на Биткойн на Crypto365

Въпреки всички надежди за нови височини и страхове от края на криптовалутите, нека ви кажем експертното мнение на екипа на Crypto365.

Сегашното рали е само заблуждаване на малките търговци (като нас), че нещата се оправят. Според нас ще имаме значително рали, което ще започне след като направим още един стабилен спад. Този спад очакваме да започне идната седмиац след 16-ти Януари, до тогава може да се понапомпат цените, в момента гледаме BTC на $20.5 k.

Този последен спад, ще бъде бърз и панически, което може да свали краля на криптовалутите до нивата от $11-13k (но остава възможността да направим и higher low- по-висока ниска или около $15k) Ще бъдат засегнати и големите финансови пазари като SPX и NASDAQ, които изглеждат готови за още 20% надолу.
След този тежък leg-down ще ни очаква един бърз, но доста силен бичи пазар към средата и края на 2023, а след това по-добре да не казваме за сега.

Ще говорим за това в следващите месеци, следете каналите на Crypto365 за повече анализи.

Други мнения във социалните мрежи

Въпреки че е много малко вероятно, някои дори намекнаха за нов исторически връх през тази година!

Все още е далеч от 200W МА

Според Woo Charts цените на Биткойн все още са доста далеч от 200-седмичната пълзяща средна стойност от 24 504 долара. Този технически индикатор е служил като солидна подкрепа по време на предишни дъна на цикъла.

Освен това активът е много близо и до своята „реализирана цена“ от 19 704 долара. РР е стойността на всички монети в обращение по цената, на която те са се движили последно. Тя може да се счита и за приблизителна оценка на това, което целият пазар е платил за своите монети.

За още Биткойн новини четете блога на Crypto365:

FTX обявява фалит. LINK предлага решение за бъдещето

Как Quant Network ($QNT) защитава мащабируемостта в бъдеще

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Разследване на NEXO в България за милиарди | Истина или политическа игра?

Виж следваща

100 милиона адреса за Ethereum – Защо това има огромно значение?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.