Биткойн остава в тесни граници, докато анализаторите наблюдават потенциална „интересна седмица“ при BTC

Биткойн (BTC) се колебаеше близо до 43 000 долара на 17 януари, докато „скучното“ му ценово действие се съчетаваше със знаци, че пазарът може да се стабилизира.

Левъриджът се откъсва от исторически върхове

Данните от Cointelegraph Markets Pro и TradingView показаха, че BTC/USD остава твърдо в установения си търговски диапазон между 40 000 и 45 000 долара.

С малко изненади, които се очакваха благодарение на празника на Уолстрийт, трейдърите се възползваха от възможността да призоват за балансиран подход на фокус върху алткойните.

Междувременно популярният анализатор Уилям Клементе изтъкна, че през този месец Биткойн отскача по възходяща трендлиния. Той смята, че Биткойн скоро ще доближи повратна точка като част от клиновидна конструкция.

„Би трябвало да бъде интересна седмица“, прогнозира той.

Отвъд спот цената, данните показаха, че пазарната структура все още използва близо до исторически високия левъридж, като той едва сега започва да намалява през втората седмица на януари.

Подобно разпространение на левъриджа преди това предизвикваше опасения, че каскадата на ликвидността може да стане още по-реална, като значително движение нагоре или надолу засегне търговците.

„Силно увеличеният коефициент на левъридж на Биткойн, който от някои дни насам остава на рекордно високо ниво, показва опасения, че ще последва масивно увеличение на волатилността“, предупреди коментаторът Винс Принс през деня.

Cardano се откроява сред алткойните

Междувременно по темата за алткойните някои движения се отклониха от плоското представяне, наблюдавано в по-широк план.

Първите 10 криптовалути по пазарна капитализация бяха оглавени от Cardano (ADA. Валутата видимо се противопостави на страничната тенденция и отбеляза дневен ръст от почти 9% към момента на писане на статията. Това постави ADA/USD на триседмичен връх.

„От решаващо значение е, че пазарната психология отново работи за ADA“, обобщи сътрудникът на Cointelegraph Михаел ван де Поппе.

„През последните седмици настроенията бяха сравними с гробище и очакванията бяха, че ще тръгне на юг. Сега нагласите се променят и приповдигнатото настроение се връща.“

Освен това Litecoin (LTC) успя да постигне ръст от 4,5%, което даде кратка почивка на търговците.

етериум

„Още един отскок при силна подкрепа. Пробив на съпротивата би трябвало да изстреля цената. Все още не се е стигнало дотам“, добави трейдърът, анализатор и водещ на подкаст Скот Мелкер за двойката LTC/USD.

Научете повече от блога на Crypto365:

Какво беше от значение за криптопазарите през 2021г.

Биткойн поскъпва до 39 хил. долара, тъй като волатилността на акциите държи Wall Street в напрежение

Етериум – История и поглед към бъдещето

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Какво беше от значение за криптопазарите през 2021г.

Виж следваща

Ефектът на Илън: как туитовете на Мъск движат криптопазарите

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.