Axie Infinity (AXS) се вдигна със 150% след последните новини

Последните новини за Staking на AXS, голям Airdrop за всички ранни ползватели на валутата са част от причината за новите рекодни цени на Axie Infinity.

Цената на токена се е удвоила след обявяванията.

AXS токенът на Axie Infinity се е покачил с 41% през последните 24 часа до рекордните 153 долара. Увеличението идва няколко дни след като играта за печелене обяви, че ще разпредели жетони на стойност над 60 милиона долара на своите първи потребители и стартирането на възможности за залагане (staking).

Удвояване на цената на AXS

От обявяването на 30 септември цената се е удвоила от $ 73, според данни от TradingView.

Според таблото за залагане на AXS, след обявяването са заложени над 12 милиона AXS. Залагането е процесът на участие в валидирането на транзакции върху блокчейн с доказателство за залог (PoS), подобно на майнинга. В PoS блокчейн всеки с минимално необходимия баланс на съответната криптовалута е в състояние да валидира транзакции и да спечели награди за залагане.

Висока възвръщаемост на година (APY) при staking – до 189%

„Доходността от залагане на AXS остана изключително доходоносна (189% APR), дори с 12,4 милиона AXS, заложени вече и нарастващи, което води до реален риск от криза в предлагането на AXS“, каза Денис Винокуров, ръководител на изследването в Synergia Capital. „Това може да доведе до експоненциално, макар и вероятно неустойчиво, нарастване и в крайна сметка да доведе до нестабилни и колебливи действия на цените.“

Авансът също вероятно ще намали търсенето от други игри и активи, свързани с NFT, тъй като инвеститорите скочат към инерционната търговия, според Винокуров.

Пазарна капитализация от 9,3 милиарда

Ръстът на Axie Infinity тази година се е повишил, изтласквайки пазарната си капитализация до 9,3 милиарда долара. В страни, където печалбите от играта на Axie работят по-добре от средния доход, трафикът е голям. Филипините са на първо място, Бразилия на второ място и Венецуела на трето място по трафик, според данни на SimilarWeb.

„Поскъпването може да се дължи на нарастващата популярност на Axie и колко лесно е да влезете в него“, казва Джон Пангилинан, партньор в Signum Capital. „Чувствам също, че Axie е направила доста умен маркетинг, като например стипендиантската им програма.“

Играй, за да спечелиш (Play to Earn)

Общността Axie предлага стипендии на амбициозни играчи, така че те да могат да започнат, без да се налага да плащат високите разходи за „стартов екип“, в момента около 1065 долара. Тези стипендии не са официални функции в играта, те се правят от доверен член на общността, който дава безплатен екип на Axie и често взема част от приходите на играча.

„Не мисля, че има друг конкурент, който да има подобно движение на цените в момента, поради което привличането е голямо както за играчите, така и за инвеститорите на дребно“, каза Пангилинан.

Стартирането на блокчейн игри също наскоро обяви в подкаста на Scoop, че ще стартира нова децентрализирана борса. Според The ​​Block, той ще бъде изграден върху „Ronin“, свързана с Ethereum странична верига, специално създадена за Axie Infinity.

„Това ще премахне част от триенето, което съществува за играчите, които трябва да преместят своите токени на платформи“, каза Винокуров. „Този ​​ход ще подобри потребителското изживяване и допълнително ще затвърди водещия статут на AXS на пазара в света на блокчейн игрите“, добави той.

Още от блога на Crypto365:

Трудността на добив на Bitcoin спада за първи път тази година

Как Китай регулира криптовалутите?

Крипто китовете се възползват от потъването, навлизат в Ethereum (ETH) и четири алткойна: Аналитичната компания Santiment

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

САЩ ще забрани ли криптовалутите?

Виж следваща

Polkadot очаква пробив до $75, след като DOT установи класически бичи обрат

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.