САЩ ще забрани ли криптовалутите?

Председателят на Фед, Пауъл казва, че няма намерение да забранява криптото.

Когато го попитаха за по-ранните коментари, които той направи за CBDC, против криптовалутите, Пауъл каза, че „(все) още е бил объркан“.

Председателят на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл заяви, че няма намерение да забранява криптовалутите, но заяви, че стабилните монети (като USDT, DAI и други) се нуждаят от по-голям регулаторен надзор.

Federal Reserve Chairman Jerome Powell

Комитета за финансови услуги

Пауъл направи коментарите на двучасово заседание на Комитета за финансови услуги на Камарата в четвъртък. Срещата, предназначена да служи като форум за представители, които да попитат министъра на финансите Джанет Йелън и Пауъл за отговора на пандемията на Министерството на финансите и Федералния резерв, включваше няколко въпроса за криптовалутите.

Категоричен отговор на Пауъл

Представителят Тед Бъд (RN.C.), дългогодишен привърженик на криптовалутите и член на Конгреса за блокчейн каукус, помоли Пауъл да изясни изявленията си, направени по време на изслушването през юли, че развитието на цифрова валута на централната банка на САЩ (CBDC) може да подкопае необходимостта от частни криптовалути и стабилни монети. При директно задаване от Буд дали възнамерява да „забрани или ограничи използването на криптовалути“, отговорът на Пауъл беше категоричен „Не“.

„[Нямам] намерение да ги забранявам“, каза той.

Дигитален долар

Забележките на Пауъл идват само два дни след като той поиска от Конгреса консултации и законодателна подкрепа за развитието на цифровия долар. Някои от крипто общността спекулират, че създаването на американски CBDC ще доведе до забрани за частни криптовалути, както наскоро се наблюдава в Китай, но забележките на Пауъл показват друго.

Още от блога на Crypto365:

Русия признава криптовалутите като форма на валута

Как Китай регулира криптовалутите?

Трудността на добив на Bitcoin спада за първи път тази година

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

ALIEXPRESS спира да продава копачки за крипто

Виж следваща

Axie Infinity (AXS) се вдигна със 150% след последните новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.