ALIEXPRESS спира да продава копачки за крипто

Гигантът за електронна търговия Alibaba обяви в понеделник, че ще спре да продава специализирано минно оборудване на своите платформи на 8 октомври 2021 г. Alibaba заяви, че решението му е в отговор на последното решение на политиката на Китайската народна банка за търговия с крипто, както и това от 2017 г.

Alibaba затваря 2 основни категории

Известието, подписано от някои от най-добрите финансови регулатори на Китай и публикувано в петък, забрани всички дейности, свързани с търговията с криптовалути в страната. Но компанията заяви, че също така взема предвид „нестабилността на законите и разпоредбите“ за крипто по целия свят. Alibaba ще затвори две категории: „Аксесоари за блокчейн миньор“ и „Миньори за блокчейн“.

Забрана за продажба на крптовалути в Китай

Гигантът за електронна търговия заяви, че в допълнение към забраната за минни платформи и свързаните с тях аксесоари, той преследва и забрана за продажба на криптовалути като „Bitcoin, Litecoin, BeaoCoin, QuarkCoin и Ethereum“. Всички търговци, които изброяват такива продукти в своите платформи след 15 октомври, ще бъдат наказани.

Alibaba оперира няколко платформи в Китай, включително Taobao и пазара за употребявани стоки Xianyu. Но това е и групата зад международните платформи за онлайн пазаруване като Aliexpress и Lazada в Югоизточна Азия.

Регулациите в Китай

Репресиите на Китай срещу криптодобива и търговията започнаха през май след изявление на Държавния съвет, но това беше най -вече на провинциалните и градските власти, без публично достъпен всеобхватен политически план. Указанията за политиката в петък не оставят място за тълкуване, като обявяват всички крипто транзакции извън закона и изясняват, че добивът трябва да бъде премахнат.

Повече за наложените забрани в Китай вижте тук.

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Как Китай регулира криптовалутите?

Виж следваща

САЩ ще забрани ли криптовалутите?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.