Крипто зима? Coin Bureau казва, че цифровите активи са напълно различни от последния мечи пазар – ето защо

Водещият на популярния канал в YouTube Coin Bureau смята, че цифровите активи се намират на съвсем различно място от това, на което бяха по време на „крипто зимата“ през 2018/2019 г.

Псевдонимният анализатор, известен като Гай, казва на своите 1,92 милиона абонати в YouTube, че двата периода са „почти несравними“.

„Пазарите са се развили. Повече хора знаят за криптовалутите. Повече хора използват крипто. Инвеститорите са различни. Инвеститорите инвестират въз основа на различни тези. Условията, които доведоха до последната крипто зима, не се срещат никъде“.

Гай твърди, че за разлика от масовия бум на първоначалните предлагания на монети (ICO), който предизвика срив на цените през 2018 г., в момента цените се понижават поради външни фактори.

„Пазарите се сриват в момента поради фактори, които са далеч, далеч извън криптопазара. Глобална пандемия и парични стимули, невиждани от над 100 години e доста вероятнo да имат големи последици за почти всички класове активи и крипто не е по-различно.

Всъщност част от причината да наблюдаваме тези движения е именно защото крипто се превърна в такъв инвестиционен клас активи. Онези институционални инвеститори, които разпределят средства в акции, сега свалят общия риск от масата.

Те не правят разлика между ETH и Netflix, Bitcoin и Tesla. Те се притесняват от повишаването на лихвените проценти от страна на федералния резерв, войната с Русия, прекъсването на веригата за доставки, вариантите на пандемии – това са глобални сценарии и криптопазара се оказва въвлечен в него.“

Анализаторът също така отбелязва, че за криптовалутите съществува различен регулаторен и политически пейзаж. Макар че Китай имаше голямо влияние върху криптопазарите през 2018 г., Гай твърди, че сега страната е „все по-незначителна“ за пространството, позовавайки се на неотдавнашната ѝ забрана за добив на биткойн (BTC).

Научете повече от блога на Crypto365:

Как Биткойн противоречи на Световния ред

Ето защо за търговците на Етериум моментната му ниска стойност е маловажна

Продават ли дългосрочните притежатели на върха на цената на биткойн?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Индия иска да въведе цифрова рупия и да обложи с данък печалбите от криптовалути

Виж следваща

Биткойн поскъпва до 39 хил. долара, тъй като волатилността на акциите държи Wall Street в напрежение

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.