Биткойн поскъпва до 39 хил. долара, тъй като волатилността на акциите държи Wall Street в напрежение

Биткойн (BTC) накара инвеститорите да гадаят с технологичните акции при отварянето на Уолстрийт на 4 февруари, обикаляйки около 38 000 долара.

Акциите продължават да бъдат волатилни

Данните от Cointelegraph Markets Pro и TradingView проследиха вариращия през нощта период за BTC/USD, като биковете се надяваха на по-ясно потвърждение на последните печалби.

След 15% дневен ръст предишния ден, Amazon (AMZN) продължи възходящия си тренд на 4 февруари, скачайки с 10% при отварянето, докато борсовата Meta (FB) се потопи допълнително.

По този начин, което се превръща във все по-голям фокус на вниманието на анализаторите, любопитно волатилните технологични акции показаха малко признаци на стабилизиране при отварянето.

Биткойн, след като загуби 800 долара в рамките на един час преди това, възстанови всички тези загуби и дори повече, подчертавайки положителната си корелация с акциите.

„Няма повече публикации за акции, вместо това се връщам да ви разказвам колко скучен е Биткойн“, пошегува се водещият на подкаста Wolf of All Streets Скот Мелкер пред последователите си в Twitter, разкривайки, че е купил FB на цените от 4 февруари.

Общото състояние на пазара обаче не го подмина

Мелкер не беше сам, като други коментатори дори оприличиха парадокса „добрата новина е лоша новина“ на епизод от „Семейство Симпсън“.

Що се отнася до BTC обаче, популярният трейдър и анализатор Пентоши удвои новата си, по-позитивна позиция относно перспективите.

„Според мен тази по-голяма зелена зона ще бъде мястото, където големите играчи ще изкупуват обратно и ще затварят къси позиции. Има историческа стойност“, каза той за целевата зона между 31 000 и 36 500 долара.

„Смятам, че това е огромна възможност за покупки. Купих 100 щатски долара на 37,2 и още 400 вчера, и ще продължа при скокове надолу.“

Определени нива

Междувременно, след почти точно два месеца низходящ тренд, Биткойн е „почти приключил“, смята друг по-бичи анализатор.

Идентифицирайки зоната за възстановяване на надмощието, акаунтът в Twitter Anbessa призова за търпение, като същевременно следи за появата на бичи сигнал на по-висока времева рамка.

Както съобщи Cointelegraph, в края на януари започнаха да се появяват сигнали относно възможен изход от многомесечния цикъл на загуби, възлизащи на почти 50% от историческите върхове.

Научете повече от блога на Crypto365:

Историческа цена на Биткойн: Историята на BTC

Регулира ли се Биткойн на местно и международно ниво?

Продават ли дългосрочните притежатели на върха на цената на биткойн?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Крипто зима? Coin Bureau казва, че цифровите активи са напълно различни от последния мечи пазар – ето защо

Виж следваща

Последните изявления от Путин и Си предполагат нарастващ политически интерес спрямо Биткойн

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.