Според топ крипто анализатор един от конкурентите на Ethereum ще счупи историческия връх преди Bitcoin (BTC) и ETH

Популярен анализатор на криптовалути прогнозира, че алткойн с интелигентен договор от слой 1 ще достигне нов исторически връх преди биткойн (BTC) и етериум (ETH).

Псевдонимният криптоаналитик Smart Contracter казва на своите 204 800 последователи в Twitter, че Avalanche (AVAX) може да бъде първият криптоактив, класиран сред 20-те най-големи по пазарна капитализация, който ще достигне нов рекорден връх.

Avalanche е блокчейн с интелигентни договори, фокусиран върху скоростта и евтините транзакции.

Според Smart Contracter низходящата спирала на Avalanche е приключила след няколко месеца.

„Прекъсване на многомесечния низходящ тренд при това дневно затваряне за AVAX. Разчитам, че това вероятно ще бъде първата монета от топ 20, която ще направи нов исторически връх, доста преди BTC и ETH според мен.“

Към момента на писане на статията Avalanche се търгува за 94,41 долара. Това е с около 35% по-малко от историческия връх, достигнат през ноември 2021 г.

По-рано този месец криптоаналитикът заяви, че неотдавнашният низходящ тренд на AVAX е изчерпал своя ход след тривълново корективно движение, базирано на теорията на вълните на Елиът. Теорията гласи, че доминиращият тренд се движи в петвълнов модел. Той обикновено е обозначен като I-II-III-IV-V, докато второстепенният корективен тренд се случва в тривълнов модел, обикновено обозначен като A-B-C.

По това време Smart Contracter заяви, че краят на низходящия тренд на Avalanche съвпада с достигането на цената на криптоактива до ключовото ниво на корекция на Фибоначи от 0,618, което допълнително затвърждава прогнозата му, че AVAX ще достигне нови исторически върхове преди Bitcoin и Ethereum.

„Що се отнася до алткойните, аз наистина копая AVAX. Той не само имаше много силна реакция от много важното ниво 0,618, но и движението надолу от върховете беше 3-вълнов корективен ABC модел. Очаквам това да надмине много алткойни, потенциално дори нов исторически връх.“

Научете повече от блога на Crypto365:

Биткойн навлиза във финалната фаза на масивен бичи тренд, твърди криптоанализатор

Как биткойн носи финансова грамотност на всички?

Продават ли дългосрочните притежатели на върха на цената на биткойн?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Уорън Бъфет инвестира 1 милиард долара в необанка, подкрепяща биткойн, и се отказва от акциите на Visa и Mastercard

Виж следваща

Според популярен крипто трейдър Bitcoin (BTC) и Ethereum (ETH) трябва да достигнат тези нива, за да потвърдят бичи пробиви

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.