Според анализатор на JPMorgan в инвестициите в криптовалути и блокчейн безспорно се наливат огромни количества пари

Председателят на отдела за инвестиционна стратегия в JPMorgan казва, че е закъснял да осъзнае колко голямо ще бъде пространството на криптовалутите и сега се гмурка дълбоко в него.

В обширен информационен бюлетин Майкъл Чембалест обсъжда теми, включващи Биткойн (BTC) като средство за съхранение на стойност, децентрализирани финанси (DeFi), стабилни монети и незаменими токени (NFT).

Председателят на JPMorgan също така разяснява как приемането на блокчейн може да се разграничи от оценките на криптовалутите.

Макар да заявява за протокола, че говори от свое име, а не от името на JPMorgan, анализаторът казва,

„Не очаквах увеличението на стойностите на криптовалутите от 25 млрд. долара на 250 млрд. долара на 2,5 трилиона долара (а сега на 1,5 трилиона долара) и признавам, че съм закъснял за това. В инвестициите в крипто и блокчейн се наливат тонове пари. Рисковите капиталисти [VCs] наливат пари в крипто с ускорени темпове, съперничещи на други категории иновации.“

Чембалест отбелязва къде влагат парите си рисковите инвеститори:

„[Около] 40% в бизнеси, свързани с търговия, инвестиране и кредитиране; ~20% в приложения Web 3.0 и NFT; ~10% в попечителство; а останалата част в различни бизнеси, фокусирани върху спазването на правилата, добива и сигурността на данните.“

Що се отнася до приемането на криптовалутите, инвестиционният стратег казва, че институционалните портфейли са все по-изложени на тях.

„Приемането на криптовалути се увеличава при различните видове инвеститори и региони. Макар че досега институционалната собственост е била ниска, сега тя нараства.

Bridgewater [Associates] изчислява, че ~1 милион биткойна (около 5% от общото емитирано предлагане) сега се държат от институционални инвеститори чрез попечителски посредници.“

Освен че блокчейн се разглежда като инвестиционно средство или източник на иновации, Чембалест цитира желанието на хората за съхранение на стойност, която да ги предпазва от парична инфлация.

„Разбирам защо хората се интересуват от криптовалути с фиксирано предлагане като средство за съхранение на стойност. Развитият свят се е удавил в дългове и фиатни пари. Това се случва с темпове, които надхвърлят всичко, наблюдавано след финансовата криза през 2008 г.

Централните банки и трезорите създадоха огромна празнина в доверието и би било странно, ако на сцената не се появи някаква алтернатива на фиатните пари.

Приемам идеята, че може да съществува цифрово средство за съхранение на стойност. Биткойн започва да завладява по-голяма част от инвестициите в средства за съхранение на стойност в сравнение със стойността на златото, въпреки че волатилността на Биткойн продължава да бъде абсурдно висока…“

Анализаторът на JPMorgan завършва задълбочения си анализ, като казва, че все още не планира да инвестира в криптовалути, освен ако голяма разпродажба не представи изгодни входни цени.

„Няма да ги купя, въпреки че част от мен иска да го направи. Бих погледнал отново, ако оценките на криптовалутите и свързаните с тях компании спаднат до дълбоко занижени стойности.“

Научете повече от блога на Crypto365:

Последните изявления от Путин и Си предполагат нарастващ политически интерес спрямо Биткойн

Биткойн достига нов исторически връх спрямо еврото

4 причини да не инвестирате в ETF за фючърси върху Bitcoin

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Ето какво предстои за Ethereum (ETH), Polkadot (DOT) и Terra (LUNA) според водещ криптостратег

Виж следваща

Милиардерът Бил Акман призовава за яснота по отношение на криптовалутите в Ню Йорк

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.