Милиардерът Бил Акман призовава за яснота по отношение на криптовалутите в Ню Йорк

Милиардерът Бил Акман призова градските власти да гарантират, че повече иноватори няма да се изнесат заради регулаторните пречки.

Милиардерът инвеститор Бил Акман призова кмета на Ню Йорк да разгледа регулаторните пречки за криптовалутите, свързани с BitLicense.

Нюйоркчанинът сподели в Twitter възмущението си от порочните криптополитики на града и как това може да го принуди да го напусне. Потребителят се нахвърли върху политиката на BitLicense на града и заяви, че заради нея не може да открие сметка в нито една голяма борса в Съединените щати за своята фирма за рисков капитал.

Bitlicense беше въведена през 2015 г., която уреждаше различни аспекти, свързани с издаването и обмена на криптовалути. Всеки бизнес с виртуални валути, работещ в щата Ню Йорк или управляващ такива инвестиции от жители на Ню Йорк, трябва да получи лиценза, преди да започне дейност. Основните криптоплатформи обаче са обезпокоени, тъй като строгите изисквания за лицензиране накараха някои от тях да се изнесат.

Милиардерът Бил Акман призова новоизбрания кмет на града Ерик Адамс и губернатора Кати Хочул да разгледат нарастващите регулаторни проблеми. Той подчерта, че премахването на регулаторните бариери и облекчаването на регулациите може да бъде от ключово значение за превръщането на града в криптоцентър. Той каза: „В момента се работи по въпроса за това, как да се осигури достъп до пазара на недвижими имоти: нека да поправим това веднага. Не можем да губим повече нюйоркчани. Ню Йорк е на път да се превърне в криптоцентър на иновациите. Нека премахнем пречките, да създадем възможности за растеж и иновации и да помогнем на нашия щат и град!“

Критики към кмета на Ню Йорк

Ерик Адамс, новоизбраният кмет, който проведе изборите с крипто на основен дневен ред, наскоро също попадна под обстрел заради това, че зае позиция срещу добива на Биткойн (BTC) в щата. По време на изслушване на бюджета на местната власт с избрани служители в Олбъни Адамс заяви, че подкрепя криптовалутата, но не и добива на криптовалути.

Въпреки че много политици през последните няколко години проявяват голям интерес към криптоиндустрията и много политици, които се кандидатират за избори, превърнаха крипто в централна програма на кампанията си. Изглежда обаче, че мнозинството от тях използват крипто само като инструмент за предизборна кампания.

Научете повече от блога на Crypto365:

4 причини да не инвестирате в ETF за фючърси върху Bitcoin

Кметът на Ню Йорк поиска заплатите да му бъдат изплащани в Биткойн

Как биткойн носи финансова грамотност на всички?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Според анализатор на JPMorgan в инвестициите в криптовалути и блокчейн безспорно се наливат огромни количества пари

Виж следваща

Русия признава криптовалутите като форма на валута

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.