Биткойн достига 50-дневната средна линия докато трейдър прогнозира нова волатилност на цената на BTC

Денят на влюбените държи волатилността настрана, но акциите подсказват, че предстоят по-вълнуващи времена.

Биткойн (BTC) предварително запълни празнината на фючърсите на CME преди отварянето на Уолстрийт на 14 февруари, достигайки 42 870 долара.

Трейдър: Волатилността изчезна, но не за дълго

Данните от Cointelegraph Markets Pro и TradingView показаха, че BTC/USD бързо набира скорост на 14 февруари, като в началото на американската търговия двойката се задържа около 42 500 долара.

Седмичното затваряне на 13 февруари разочарова анализаторите, като Биткойн не успя да достигне по-висок връх на седмичната графика.

Макар че волатилността остана отсъстваща през деня, вече се появиха очаквания относно промяна на тренда през следващите дни.

„Е, волатилността при Биткойн се изчерпа. В очакване на тежка предстояща седмица, в която волатилността вероятно ще дойде скоро, тъй като фондовите пазари в ЕС също я осигуряват“, заяви сътрудникът на Cointelegraph Михаел ван де Попе в част от скорошен пост в Twitter.

При слабото действие сред акциите и напрежението около ситуацията в Русия и Украйна, което също намаля благодарение на перспективата за нов кръг от дипломатически преговори, криптопазарите предложиха малко възможности за лесна търговия.

Обемът на книгата за поръчки (OBV) също така подчерта тесния диапазон, в който BTC/USD вероятно ще действа в краткосрочен план, благодарение на позициите на трейдърите.

„Дневният OBV показва силна реакция на купувачите при дъната и силно отхвърляне при върховете“, заяви популярният акаунт в Twitter Nebraskan Gooner.

„Това означава, че имаме силна позиция и от двете страни и може да означава, че ще сме в застой тук за малко“.

100 000 долара, преместени за 2023 г.

Междувременно, уверен както винаги, създателят на модела за съотношението между акциите и потоците PlanB отправи поглед към следващата година за достигането на Биткойн на магическите 100 000 долара.

Преди това прогнозираше тази цена да се появи до Коледа 2021 г., PlanB, който се сблъска със значителни критики след сравнително слабото представяне на BTC през четвъртото тримесечие, призна, че първите две години от настоящия цикъл на половинчатост не са дали резултат.

Междувременно зловещото спокойствие обхвана и основните алткойни, много от които почти не се движеха през 24-те часа до момента на писане на статията.

Етер (ETH) беше един от тях, напълно статичен на ниво 2940 долара, докато най-големият двигател в десетте най-големи криптовалути по пазарна капитализация, Ripple (XRP), все още беше само с 3% надолу в сравнение с 13 февруари.

Научете повече от блога на Crypto365:

Според анализатор на JPMorgan в инвестициите в криптовалути и блокчейн безспорно се наливат огромни количества пари

Как биткойн носи финансова грамотност на всички?

Упътване за банките, които приемат Биткойн

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Русия признава криптовалутите като форма на валута

Виж следваща

Уорън Бъфет инвестира 1 милиард долара в необанка, подкрепяща биткойн, и се отказва от акциите на Visa и Mastercard

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.