Тревожни разстройства

Тревожните разстройства са най-често срещаният тип психично заболяване в Съединените щати, засягащо 40 милиона възрастни всяка година. И все пак само 36,9 процента от хората, живеещи с тревожни разстройства, получават лечение.Mahama’s Life School

Добрата новина? В допълнение към търсенето на професионално лечение има инструменти за самообслужване, които можете да използвате ежедневно, за да управлявате симптомите на тревожност.билки

Научете как да се справяте с безпокойството, като използвате тези четири съвета за самообслужване:

Обучение за релаксация. Методичното напрягане и отпускане на определени мускулни групи може да ви помогне доброволно да се отпуснете, когато тревожността е висока. Започнете от пръстите на краката си и продължете нагоре през тялото си, за да подтикнете към състояние на релаксация.

Упражнение. Ставането и движението поне 30 минути на ден (помислете за ходене, джогинг или вдигане на тежести) може да помогне за смекчаване на някои симптоми на тревожност, когато се появят, или може да помогне за предотвратяване на тревожност, преди да започне.

Книги за самопомощ, базирани на когнитивно-поведенческа терапия. Според Националния институт по здравеопазване, „Когнитивно-поведенческата терапия (CBT) е доказано ефективна при голямо разнообразие от психични разстройства, включително тревожни разстройства. CBT също се свързва с подобрения в качеството на живот при пациенти с тревожност. Книгите за самопомощ, използващи теории за CBT, могат да ви помогнат да преодолеете периоди на повишена тревожност. 

Само един пример за книга, базирана на CBT, която се оказа ефективна в опити.

Медитация. Да се ​​научите да изчиствате ума си чрез медитация може да бъде чудесен инструмент за облекчаване на безпокойството и да останете присъстващи. Доказано е, че фокусирането върху дишането и телесните усещания и безосъдната оценка на мислите ви, когато влизат в ума ви, намаляват тревожността.

Да знаете какви налични инструменти е добра първа стъпка, когато става въпрос за справяне с безпокойството или да помогнете на някого в живота си да се справи с неговия. 

Първа помощ за психично здраве не само ви учи как да идентифицирате тревожно разстройство, но и къде да отидете за помощ и какво можете да направите, за да управлявате безпокойството чрез самообслужване.

Можете да #BeTheDifference за някой, който живее с тревожност. Научете повече, като се регистрирате за курс по първа помощ за психично здраве близо до вас.