Струва ли си житейският коучинг? : 6 причини да наемете коуч

Заслужава ли си лайф коучингът? Професионалният треньор по живот може да струва огромни суми на час. Така че, трябва ли да възлагате надежди на лайф коуч, или трябва да спестите парите си? Няма еднозначен отговор на въпроса дали си заслужава или не. Въпросът не е и в това колко пари трябва да похарчите. Ако не сте готови да се промените или нямате желание да го направите, тогава никакво количество коучинг няма да ви промени. По-долу са разгледани 6 причини да наемете коуч, когато резултатът ще бъде положителен.Mahama’s Life School

Заслужава ли си житейският коучинг? Проблеми с увереността

Ако страдате от проблеми с увереността, наемането на лайф коуч може наистина да промени живота ви. Ако ви липсва увереност или увереността ви не е там, където искате да бъде, коучът може да бъде отговорът, който търсите. Все пак има разлика между липсата на увереност и това да сте просто тъжни. Всеки има своя лична история и белези от битки. Но задържането на болката може да ви потисне.хомеопатия

Болката може да е причинена от скръб, тъга или травма. Тя може да е изтощителна. Коучът може да ви помогне да се изправите пред болката и скръбта си и с правилната подкрепа ще ви позволи да се развивате. Талантливият лайф коуч може да ви преведе през процеса на болката и да ви помогне да се справите с белезите си.

Струва ли си да се прави лайф коучинг? Липса на визия

Ако искате да постигнете истински успех, ви е необходима визия. Ясна визия. Ако не сте наясно какво искате, няма да успеете. Може би ви липсва визия или може би визията ви е толкова голяма, че се чувствате претоварени. И двете са причини да наемете треньор по живот.

Цели

Всеки има цели. Да имате ясна цел пред себе си обаче е само половината от битката. Може да знаете къде искате да бъдете, но да не знаете как да стигнете дотам. Може би често не успявате да постигнете целите си? Мечтите ви просто не се превръщат в реалност. Това може да се дължи на липсата на ангажираност. Или пък не знаете как да се заемете с постигането на целите си. И двете са отлични причини да наемете треньор по живота.

Раздразнителност

Постоянната раздразнителност може да има огромно отрицателно въздействие върху вас и вашия успех. Може да не знаете защо се чувствате по този начин, но докато не го направите, никога няма да постигнете успех. Ако сте в постоянна битка с партньора си или и най-малкото нещо ви изнервя, може би е време да се обърнете към лайф коуч за безценен съвет.

Заслужава ли си лайф коучингът? Преходи в живота

Ако животът ви се намира в преходен етап, лайф коучът може да ви помогне да осигурите плавна промяна. Голямата промяна в кариерата ще предизвика тревога, стрес и несигурност у най-добрите от нас. Лайф коучът може да бъде вашият детски образователен център съветник. Никога не използвайте приятелите или семейството си. Ще изгорите връзките си, а на семейството ви бързо ще му омръзне да ги третирате като безплатен терапевт.

Жадувате за цел

Много хора жадуват за цел в живота. Без значение колко успешни са, те искат и се нуждаят от повече. Ако чувствате, че успехът ви не е достатъчен, тогава лайф коучът може да е за вас. По думите на Айнщайн: „Проблемите не могат да бъдат решени от същото ниво на мислене, което ги е създало.“ Какво означава това? Че наемането на лайф коуч понякога е не просто добра идея, а необходимост!

Наемането на лайф коуч ще ви осигури човек, който да изложи идеите ви. Някой, който ще ви изслуша. Човек, който е детски образователен център професионалист и който инвестира във вас и вашето бъдеще. Това е още една причина, поради която не трябва да използвате семейството и приятелите си за тази цел. Те не са толкова инвестирани във вас, колкото професионалистът, на когото вие плащате, за да ви преведе през преходи и промени.

Лайф коучът може да взима малко или много пари на час. Няма една цифра, която да казва колко пари или колко сесии ще са ви необходими. Но ако не сте доволни от мястото, на което се намирате, но сте объркани какво трябва да направите, за да стигнете до него, тогава професионалният треньор е най-добрият отговор за вас. Колкото и пари да похарчите, те ще бъдат добре похарчени и ще бъдат не просто похарчени, а инвестирани във вашето бъдеще.