Отделете си ден за психично здраве

Съществува широко разпространен мит, че да се отпуснете означава да сте мързеливи. Всъщност почивката позволява на телата, умовете и душите ни да се възстановят и да станат по-продуктивни, по-умни и да открият това, което в крайна сметка е важно. Така че кажете „не“ на задълженията, списъците със задачи и „трябва“ и се отдайте на един забавен и здравословен ден (или повече!), в който ще правите съвсем малко.Mahama’s Life School

Започнете деня си със сутрешна медитация

Независимо дали сте започнали да практикувате медитация редовно, или искате да започнете, тя е идеален начин да започнете деня си с релаксация. Плюсът е, че освен за намаляване на стреса и тревожността (и това е достатъчно!) медитацията помага и за редица други фактори на благосъстоянието. Експертите твърдят, че ежедневното практикуване на медитация може да подсили имунната ни система, да намали проблемите с червата и да повиши концентрацията. 

Приемайте здравословна храна

Готвенето може да бъде успокояващо за душата, но често натоварените ни графици не ни позволяват да се забавляваме в кухнята. Твърде често просто ядем колкото се може по-бързо, докато жонглираме с милион други неща. Защо да не се отдадете на забавно, цветно и здравословно ястие, вдъхновено от спа-центъра у дома? Може би ще откриете нова любима рецепта или ще започнете ново хоби, което може да ви донесе безкрайна радост и да ви спести пари от храна за вкъщи.недвижими имоти

Какво следва? Ом, да – йога

Ако се нуждаете от декомпресия, гръбначният ви стълб вероятно също се нуждае от малко грижи. Защо да не изтупате праха от постелката за йога и да направите кратка процедура? Тялото и умът ви ще ви обичат за това. Обичаме всички класове от „Йога с Адриен“, особено този за концентрация и умствен фокус.

Подарете си домашно спа преживяване

Вероятно отдавна не сте посещавали спа център, така че защо да не го пренесете при вас? Потърсете в Google „Направи си сам“ спа процедури и си направете маникюр/педикюр, хидратирайте се с луксозна спа вода или се детоксикирайте с цитрусов скраб за тяло, който ще ви накара да се почувствате като милион долара.

Починете си добре през нощта

Не се страхувайте да си легнете рано – вероятно имате нужда от добра нощна почивка. Сънят, както и релаксацията, е нещо, което просто не приоритизираме, въпреки че може би е ключът към здравето, щастието и дълголетието ни. Разгледайте тези 12 съвета за по-добър сън и не забравяйте да си легнете и да се отдадете на почивка.