Как да продаваме на едро недвижими имоти от началото до края

Готови ли сте да печелите пари от недвижими имоти, без да се налага да обръщате къща или да сте наемодател? Тогава обучението по търговия на едро с недвижими имоти може да е за вас. Това е тактика, от която се възползват много инвеститори, и то по основателна причина.инвестиране в недвижими имоти

Продажбата на недвижими имоти на едро е отличен начин да печелите пари, без да се налага да инвестирате много пари или да купувате имот наведнъж. Но има и рискове.BolgarCapital

Но не се притеснявайте; ние не сме тук, за да дърпаме чергата и да пазим всички съвети за себе си. Тук сме, за да споделим с вас тънкостите на това как да започнете, за да можете да започнете да увеличавате портфейла и банковата си сметка.психично здраве

Какво ви е необходимо, за да започнете

Търговията на едро с недвижими имоти може да бъде сложна. Целият процес изисква остър поглед, разбиране на процеса и пазара, както и някои връзки.

Въпреки че е нискорисков в сравнение с други форми на навлизане в инвестирането в недвижими имоти, неподготвеността е сигурен начин да се окажете с имот, който не сте очаквали да закупите. Така че, преди да преминем към етапите на процеса, трябва да покрием основите.

Първият въпрос, който ще ви хрумне, вероятно ще бъде дали ви е необходим лиценз. Краткият отговор е „не“. Въпреки че със сигурност е полезно, не е необходимо.

Лицензът обаче ще ви даде достъп до MLS, която показва офертите, преди да достигнат до обществеността. Като се има предвид, че търсите имоти, обявени под пазарната стойност, това е мощен инструмент, който трябва да имате.

Независимо от това дали имате лиценз, работата в мрежа също е важен инструмент. Вашата цел тук е да установите връзки с професионалисти от бранша, докато един брокер на недвижими имоти би искал да установи тези връзки в допълнение към купувачите и продавачите на жилища.

Адвокати, заемодатели, компании за издаване на титли, други агенти и дори преместващи се лица са източници, от които можете да събирате информация за жилища, които се продават. Те също така могат да ви помогнат да се насочите към купувачи, които са също толкова важни за изграждането на връзки.

Но работата в мрежа ще ви доведе само дотам. Трябва също така да придобиете цялостна представа за пазара. Важно е да знаете какви имоти са желани, какви са средните цени и кой е купувачът, за да си гарантирате успех.

Как да продаваме недвижими имоти на едро без пари

Не е необходимо да разполагате с пари, за да продавате на едро недвижими имоти, но само ако можете да придвижите договора, преди да е настъпил падежът на плащането. Това е много рискова стратегия, дори ако имате голяма мрежа, затова действайте внимателно.

Размерът на парите, които можете да очаквате да инвестирате в търговията на едро с недвижими имоти, почти винаги е следващият по значимост проблем. Добрата новина е, че процесът изисква малко от вашите собствени пари, ако изобщо има такива. Но може да има такси извън самия имот, ако не знаете какво да търсите. Преговорите са от ключово значение!BolgarCapital

Без да преговаряте, от вас ще се очаква да покриете таксите за предварителна вноска, оценка и таксите на фирмата за собственост. Възможно е обаче да успеете да убедите продавача да покрие тези такси. Вашата роля в процеса е да помогнете за осъществяването на сделката и да осигурите купувач. Уверете се, че сте напомнили на продавача за това и че не е задължително да бъдете купувач, а вместо това вашата задача е да сключите сделка, която да ви предпази от собствени инвестиции, като му помогнете да намери купувач по-бързо.  Продавачът няма да получи толкова много, но няма да му се налага да преминава през трудностите на маркетинга и преговорите.

Как да продаваме на едро недвижими имоти стъпка по стъпка

Целият процес разчита на проучванията и връзките, които установявате, и можете да очаквате, че това ще отнеме повече от времето ви, отколкото всичко останало.

След това остава само простият процес на създаване и изпълнение на договора.

По-долу е представен списък на стъпките, които трябва да предприемете, за да продадете недвижим имот на едро, заедно с някои съвети, които ще ви помогнат да увеличите процента на успеваемост.

Намиране на имот.

Намирането на имот е просто на хартия, но не трябва да скачате на първата попаднала ви следа. Докато изготвяте списък с купувачи, трябва да разберете критериите, на които те изискват да отговаря даден имот. След като разберете кои са купувачите за какво, искате да изчакате за имоти, за които знаете, че са едновременно желани и под пазарната стойност, за да си осигурите вероятност за успех.

Изградете резервен план

В периода между намирането на продавач и сключването на договор е добре да си изградите резервен план. Въпреки че тези възможности се считат за нискорискови, има вероятност нещата да се объркат. Ако това се случи, трябва да сте сигурни, че разполагате със средствата и желанието да закупите имота. Независимо дали става въпрос за рехабилитация на жилището и обръщането му или за отдаването му под наем, трябва да сте сигурни, че имате „план Б“, който можете да изпълните с увереност.

Преговаряйте и подпишете

След като намерите продавач, е време да изготвите договора. По подразбиране договорът ще определи колко пари ще обвържете в процеса. Тъй като продавачът знае, че възнамерявате да задържите разликата между първоначално договорената цена и тази, която купувачът се съгласява да плати, можете да очаквате да приложите най-добрите си умения за водене на преговори.