КАК ДА СТАНА АГЕНТ ПО НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

Решението да станете агент по недвижими имоти е сериозна промяна в кариерата. Хората навлизат в сектора на недвижимите имоти от различни професии и кариери и на различни етапи от живота си. Всеки има различни причини да избере недвижимите имоти като най-добрия избор на кариера за него. Но един въпрос постоянно идва от хора, които искат да навлязат в сектора на недвижимите имоти: „Как да стана агент по недвижими имоти?“инвестиционен план

Това зависи най-вече от мястото, където човек иска да практикува недвижими имоти. За да станете агент по недвижими имоти, е необходим лиценз в щата. Всеки щат регулира собствения си процес на лицензиране за недвижими имоти и разпоредбите или правилата на всеки щат са малко по-различни. Но има няколко основни изисквания, които винаги са последователни, когато започвате кариерата си в областта на недвижимите имоти.BolgarCapital

Подходящо ли е за вас да станете агент по недвижими имоти?

Първата стъпка в този процес е да се уверите, че недвижимите имоти са подходящи за вас. Като продавач на недвижими имоти всеки ден работите за себе си. Това означава, че сами се справяте с управлението на офиса, документите, търсенето на потенциални клиенти, развиването на взаимоотношения, управлението на контактите и работата с купувачи и продавачи.лайф коуч

Що се отнася до диапазона на заплатата на агента по недвижими имоти, тази сума зависи от броя на продадените имоти и от процента на комисионата ви за тези продажби. Тази структура на заплащане е известна като комисионна, основана на резултатите. По данни на Министерството на труда на САЩ средната заплата на агент по недвижими имоти е около 62 990 USD (2020 г.).

Свържете се с местни агенти и брокери на недвижими имоти и им задайте въпроси за това какво представлява ежедневната работа. Задавайте въпроси за недвижимите имоти като дългосрочна кариера. Започването на кариера на пълно работно време като агент по недвижими имоти не може да се третира като хоби. То изисква пълно отдаване.

Какво можете да правите с лиценз за недвижими имоти?

Повече от това да станете агент по недвижими имоти, получаването на лиценз за недвижими имоти отваря вратата към други възможности в жилищната индустрия. Ето само няколко примера за кариери, свързани с недвижимите имоти:

Брокер на недвижими имоти: Брокер на недвижими имоти: Управлява екип от агенти на недвижими имоти.

Оценител: Проверява стойността на недвижим имот.

Управител на имот: Наблюдава и поддържа недвижими имоти.

Инвеститор в недвижими имоти: Купува и продава недвижими имоти с цел финансова печалба – подобно на инвеститорите в къщи.

Адвокат по недвижими имоти: Осигурява или проверява документите за приключване на сделка с недвижим имот.

Инспектор на дома: Инспектира състоянието на имота преди покупката му.

Служител по ипотечните кредити: Работи с финансова институция за отпускане на заеми за недвижими имоти.

Фотограф на недвижими имоти: Заснема вътрешни и външни изображения на търговски и жилищни недвижими имоти.

House Stager: Осигурява най-добрия вид на имота за потенциалните купувачи.

Колко време отнема да станете агент по недвижими имоти?

Средно четири до шест месеца са необходими, за да завършите необходимите курсове по недвижими имоти и да положите лицензионния изпит. Има обаче няколко фактора, които влияят на времето, необходимо за придобиване на право на агент на недвижими имоти. Тези фактори включват това дали посещавате курсовете за недвижими имоти онлайн или в зала, в кой щат получавате лиценз за недвижими имоти и колко пъти ви е необходимо, за да положите лицензионния изпит.BolgarCapital

Онлайн срещу курсове за недвижими имоти в класната стая детски образователен център

Един от тези фактори зависи от вашия стил на учене. Ако предпочитате да учите в традиционна класна стая, това може да ви отнеме около четири до шест месеца, за да завършите курсовете си и да получите лиценз за недвижими имоти. Но ако предпочитате да посещавате курсовете си за недвижими имоти онлайн, това може да отнеме едва осем седмици.

Изисквания за образование в областта на недвижимите имоти в отделните щати

Всеки щат има свои собствени изисквания преди издаването на лиценз за недвижими имоти. Като цяло щатите изискват специфични предварителни курсове за придобиване на лиценз, преди да се явите на изпит. Тези изисквания, включително броят на необходимите кредитни часове, могат да варират в различните щати.

Колко опита ще ви трябват, за да положите изпит за лиценз за недвижими имоти

Темите, включени в изпита за лицензиране за недвижими имоти, могат да варират във всеки щат. Полагането на изпита от първия опит детски образователен център може да е идеално, но не винаги се получава така. В случай че се нуждаете от втори опит, вземете предвид тези променливи:

Колко пъти мога да се явя на изпита в моя щат?

Колко често се провежда изпитът по недвижими имоти в моя щат?

Има ли задължително прекъсване между изпитите в моя щат?

Колко трудно е да получите лиценз за недвижими имоти?