20-те най-добри инструмента за цифров маркетинг през 2022 г.

1. HubSpot Маркетинг

Цена: до 3 200 долара на месец за предприятия, в зависимост от плана ви

HubSpot разполага с няколко инструмента, които да ви помогнат да развиете бизнеса си, независимо на какъв етап се намирате.groweasyltd.com

В началото има няколко безплатни инструмента. Можете да настроите уеб формуляри, изскачащи формуляри и софтуер за чат на живо за събиране на потенциални клиенти. След това можете да изпращате маркетингови кампании по електронна поща, да прехвърляте всички данни в безплатния CRM и да анализирате поведението на посетителите на сайта.seo оптимизация

Когато преминете към платените нива, нещата стават наистина сложни с усъвършенствана автоматизация на маркетинга.

От управлението на съдържанието и социалните медии до проследяването на имейлите и връзката с потенциалните клиенти HubSpot е решение „всичко в едно“, въпреки че работи добре с други решения за точки, които може да използвате (Typeform, HotJar и др.).дебит

В крайна сметка инструментът ви позволява да:

да увеличите трафика си, да конвертирате потенциални клиенти и да докажете възвръщаемостта на инвестициите във вашите кампании за входящ маркетинг.

Да съкратите цикъла на сделките и да увеличите процента на сключените договори с предоставените инструменти за продажби.

За бърза препоръка на пет безплатни инструмента за цифров маркетинг, които можете да използвате заедно, вижте нашата видеокомпилация.

2. Ahrefs

Цена: 1 лв: Цена: Многостепенни цени, вариращи от 99 до 399 USD

Ahrefs е всеобхватен инструмент за SEO оптимизация, който ви помага да пробиете трафика на уебсайта си. Те разполагат с данни за около 150 милиона ключови думи в САЩ и още повече за 150 други държави.

Ahrefs е чудесен за анализ на конкуренцията, като ви позволява да проверите кой препраща към вашите конкуренти, кои са техните топ страници и др. Можете да видите къде се класира тяхното съдържание и с помощта на инструмента Content Gap (Пропуски в съдържанието) да идентифицирате ключови слабости за вашите области на съдържание.

Инструментът „Топ страници“ ви позволява да видите кои страници имат най-голям трафик и можете да видите количеството трафик, което отива към сайтовете на конкурентите.

Ahrefs е един от любимите ми инструменти за SEO. Той постоянно ме впечатлява с функции, които използвам ежедневно, и постоянно научавам за нови функции. Това е лесно най-стабилният продукт в тази област.

3. Всичко в едно SEO

Цена: 1,5 млн. лв: Започва безплатно, а платените планове започват от 49,50 долара на година

All in One SEO (AIOSEO) е най-добре оценена приставка за уебсайтове на WordPress, с над 2 милиона инсталации. Инструментът включва разнообразни функции, предназначени да ви помогнат да оптимизирате сайта и съдържанието си за търсачките.дигитална агенция

Този инструмент предоставя изпълним контролен списък, който ви помага да се съсредоточите върху отстраняването на грешки и извършването на общи корекции, за да увеличите максимално броя на кликванията. Освен това с AIOSEO можете да извършите одит на целия сайт, да оптимизирате страници за WooCommerce и дори да подобрите локалната си SEO оптимизация.

4. Omnisend

Цена: Цена: Многостепенно ценообразуване, плановете започват безплатно и достигат до 59 USD на месец

Omnisend е платформа за имейл и SMS маркетинг, създадена, за да помогне на търговците и марките за електронна търговия да увеличат продажбите. Изключителните предимства на Omnisend са нейните силни функции за автоматизация на имейли и SMS-и, които ви позволяват да автоматизирате голяма част от маркетинговите си действия без усилие. След като сте подготвили съобщенията си по желания от вас начин, платформата ще ги изпрати в точното време, така че да можете да реализирате повече продажби, докато се фокусирате върху други неща.

Освен това лесните за използване конструктори на имейли и формуляри на Omnisend са проектирани с оглед на електронната търговия, като се отличават с интуитивни интерфейси, които помагат за генериране на регистрации и реализиране на още повече продажби.дигитална агенция grow easy

5. Доказателство

Цена: Цена: Многостепенно ценообразуване в зависимост от обема на трафика на вашия уебсайт, започващо от 24 долара на месец.

Proof се свързва с вашия CRM или уебсайт и използва социални доказателства, за да увеличи конверсиите на вашия сайт. Те прилагат съобщения за социално доказателство (т.е. „25 души разглеждат тази публикация в момента“), прегледи и видеоклипове, насочени към целевите клиенти, след като те посетят вашия сайт.

Популярните функции за известяване Live Visitor Count (Брой посетители в реално време) и Hot Streak (Гореща серия) повишават възприятието на клиентите за вашата марка и позволяват на потенциалните клиенти да видят как други хора реагират на вашия продукт. Освен това е изключително лесно да се инсталира – просто копирате и поставяте техните пиксели в сайта си.grow easy

Можете да идентифицирате посетителите си и да разгледате тяхното пътуване през сайта, което може да ви помогне да оптимизирате дизайна на сайта си за по-високи конверсии. Той се интегрира с впечатляващо количество други софтуерни системи и е оптимизиран за мобилни устройства.