Струва ли си да завършите счетоводство?

Търсенето на дипломирани счетоводители е очевидно – според Бюрото за трудова статистика ръстът на работните места за счетоводители и одитори в цялата страна ще бъде 11,2% до 2029 г. Този ръст изисква силен поток от завършили счетоводители. Въпреки това не всеки може да стане счетоводител – за да се присъедините към тази разрастваща се област, се изисква много специфичен курс на обучение.счетоводни услуги

Но как можете да прецените дали дипломата по счетоводство си заслужава? Събрахме информация за ръста на работните места, перспективите за кариера и предимствата на счетоводната диплома, за да ви помогнем да определите дали счетоводната диплома е подходяща за вас.

Добра специалност ли е счетоводството?

Краткият отговор е категорично „да“. Ако искате да работите в областта на счетоводството, финансите или бизнеса, получаването на бакалавърска или магистърска степен по счетоводство е чудесна инвестиция в кариерата ви.счетоводна къща

Ето защо счетоводството е чудесна специалност за настоящия и бъдещия пазар на труда:

Счетоводството винаги ще бъде необходимост: Има една поговорка, че данъците са една от двете сигурни неща на този свят – което е добре за счетоводителите. Въпреки че не всички счетоводители се фокусират върху данъчното облагане, финансовата отчетност и точност са от съществено значение за всеки бизнес. Дори с напредването на технологиите и увеличаването на автоматизацията счетоводителите ще бъдат необходими заради уменията си за критично мислене и стратегически принос.MKA Finance

Търсенето на счетоводители и одитори нараства: Понастоящем в САЩ има над 1,3 милиона работни места за счетоводители и одитори, като всеки месец се обявяват средно по 125 085 работни места. Освен това се очаква сферата на счетоводството да продължи да се развива с темпове, много по-бързи от средните за всички професии.

Дипломата по счетоводство може да е по-гъвкава, отколкото си мислите: Счетоводната диплома е чудесна основа за всяка кариера в бизнеса. Независимо дали имате стремеж да работите на най-високите ръководни нива в дадена организация или да започнете собствен бизнес, счетоводната диплома осигурява обща бизнес основа и задълбочени познания в областта на финансовите разпоредби, отговорности и отчетност.счетоводни услуги софия

Какви професии мога да работя с диплома по счетоводство? 

Счетоводните дипломи са специализирани бизнес дипломи, които са и много гъвкави.

„Счетоводната диплома ви дава възможност да виждате цялата финансова картина, като същевременно сте много аналитични и ориентирани към детайлите“, казва Анет Хьолцер, водещ преподавател по счетоводство в университета Франклин. „Счетоводната диплома ви учи на упоритост, критично мислене и решаване на проблеми, които могат да ви подготвят за всякакъв брой професионални направления.“mkafinance.com

Това са някои от най-добрите работни места, които можете да получите с различни нива на счетоводно образование:

За специалисти по счетоводство, които нямат CPA: Счетоводители, счетоводители и одитори са начални позиции, които се фокусират върху административните аспекти на счетоводството. Те са чудесен начин да натрупате опит, преди да се заемете с придобиването на CPA. Ако се интересувате от предотвратяването на измами, можете да се насочите към работа като финансов експерт, което може да бъде дългосрочна кариера или тренировъчна база за ставане на съдебен експерт-счетоводител.

За тези, които имат бакалавърска степен по счетоводство и CPA: CPA е най-известното счетоводно звание. Нито едно друго удостоверение не дава възможност да се пишат одиторски доклади или да се дават становища за финансовите отчети на публично търгувани компании, което прави CPA естествен път към това да станете счетоводител или одитор.

За хора с магистърска степен по счетоводство и CPA: Корпоративните контрольори, ковчежниците и мениджърите по управление на риска са все видове финансови мениджъри, при които магистърската степен по счетоводство и CPA (или друг сертификат по финанси) могат да ви помогнат да се усъвършенствате.

За специалисти по счетоводство, които искат да работят в друга област на финансите: Получаването на диплома по счетоводство не означава, че трябва да станете счетоводител. Ще бъдете подготвени и за работа в по-широк кръг от сферата на бизнеса и финансите, включително финансов анализатор, бюджетен анализатор и анализатор по изследване на операциите.

Колко ще струва дипломата по счетоводство?

Цената на обучението по счетоводство може да варира в широки граници. Степента, видът на учебното заведение и времето до завършването са важни променливи.

Ето и няколко съвета за намиране на достъпна програма по счетоводство:

Проучете онлайн програмите, които предлагат по-ниски цени за обучение на кредитен час и по-голяма гъвкавост при завършване на обучението.

Намерете университет с щедра политика за прехвърляне на кредити, която ще ви позволи да приложите всички придобити преди това кредити или професионални квалификации за придобиване на степента.

Обмислете общата цена на обучението си, като вземете предвид таксите, външните разходи и възможностите за финансиране, а не само таксите за обучение.