Как да инвестираме в недвижими имоти: 3 начина да започнете да се занимавате с недвижими имоти

Ако някога сте имали наемодател, вероятно не мечтаете да бъдете такъв: Да се обаждате за извънгабаритни буболечки и преливащи тоалетни не изглежда като най-бляскавата работа.

Но ако се направи правилно, инвестирането в недвижими имоти може да бъде доходоносно – дори сега, когато преминахме към среда на по-високи лихвени проценти. Инвестирането в недвижими имоти може също така да ви помогне да диверсифицирате съществуващия си инвестиционен портфейл и да бъде допълнителен източник на доходи. А много от най-добрите инвестиции в недвижими имоти не изискват да се появявате при всеки призив на наемателя.инвестиционен имот

Проблемът е, че много нови инвеститори не знаят къде и как да инвестират в недвижими имоти. Ето някои от най-добрите начини за печелене на пари от недвижими имоти, вариращи от такива с ниска степен на поддръжка до такива с висока.BolgarCapital

Най-добри начини за инвестиране в недвижими имоти

1. Купуване на REIT (тръстове за инвестиции в недвижими имоти)оптимизация

Фондовете за инвестиране в недвижими имоти (REITs) ви позволяват да инвестирате в недвижими имоти, без да разполагате с физически недвижими имоти. Често сравнявани с взаимни фондове, те са компании, които притежават търговски недвижими имоти като офис сгради, търговски площи, апартаменти и хотели. REITs обикновено изплащат високи дивиденти, което ги прави често срещана инвестиция при пенсиониране. Инвеститорите, които не се нуждаят или не желаят редовен доход, могат автоматично да реинвестират тези дивиденти, за да увеличат допълнително инвестицията си.

Добри инвестиции ли са REITs? Те могат да бъдат, но също така могат да бъдат разнообразни и сложни. Някои от тях се търгуват на борса като акции; други не се търгуват публично. Видът на REIT, който купувате, може да бъде важен фактор за размера на риска, който поемате, тъй като REIT, които не се търгуват на борсата, не се продават лесно и може да е трудно да се оценят. Новите инвеститори обикновено трябва да се придържат към публично търгуваните REIT, които можете да закупите чрез брокерски фирми.

За целта ще ви е необходима брокерска сметка. Ако все още нямате такава, откриването й отнема по-малко от 15 минути, а много компании не изискват първоначална инвестиция (въпреки че самият REIT вероятно ще има минимална инвестиция).

Можете също така да се изложите на по-диверсифицирана селекция от инвестиции в недвижими имоти, като закупите фонд, който има участия в много REITs. Можете да направите това чрез ETF за недвижими имоти или като инвестирате във взаимен фонд, който притежава акции на множество REITs.

2. Използвайте онлайн платформа за инвестиране в недвижими имоти

Платформите за инвестиране в недвижими имоти свързват разработчици на недвижими имоти с инвеститори, които искат да финансират проекти чрез дълг или собствен капитал. Инвеститорите се надяват да получават месечни или тримесечни разпределения в замяна на поемане на значителен риск и заплащане на такса на платформата. Подобно на много други инвестиции в недвижими имоти, те са спекулативни и неликвидни – не можете лесно да ги разтоварите по начина, по който можете да търгувате с акции.

Проблемът е, че може да ви трябват пари, за да печелите пари. Много от тези платформи са отворени само за акредитирани инвеститори, определяни от Комисията по ценните книжа и фондовите борси като хора, които са получили доход над 200 000 USD (300 000 USD със съпруг/съпруга) през всяка от последните две години или имат нетно състояние от 1 млн. долара или повече, без да се включва основното жилище. Сред алтернативите за тези, които не могат да изпълнят това изискване, са Fundrise и RealtyMogul.

“ Готови ли сте да започнете да инвестирате? Най-добрите платформи за групово финансиране на недвижими имоти

3. Помислете за инвестиране в имоти под наем

Тифани Алекси не е възнамерявала да стане инвеститор в недвижими имоти, когато купува първия си имот под наем на 21-годишна възраст. Тогава тя е била студентка в колежа в Роли, Северна Каролина, планирала е да учи в местно училище и е смятала, че покупката ще е по-добра от наема.

„Влязох в Craigslist и намерих апартамент с четири спални и четири бани, който беше устроен в стил студентско общежитие. Купих го, живях в едната спалня, а другите три дадох под наем“, разказва Алекси.

Устройството покрива всички нейни разходи и носи допълнителни 100 долара месечно в брой – далеч не дребни пари за студент, а достатъчно, за да се увлече Алекси по недвижимите имоти.

Алекси навлиза на пазара, използвайки стратегия, която понякога се нарича хакерство – термин, въведен от BiggerPockets, онлайн ресурс за инвеститори в недвижими имоти. По същество това означава, че обитавате инвестиционния си имот, като отдавате стаи под наем, както е направил Алекси, или като отдавате под наем помещения в многофамилна сграда. Дейвид Мейер, вицепрезидент по данните и анализите в сайта, казва, че хаус хакерството позволява на инвеститорите да купят имот с до четири единици и все пак да отговарят на условията за жилищен кредит.

Разбира се, можете да купите и да отдадете под наем и цял инвестиционен имот. Намерете такъв с комбинирани разходи, по-ниски от сумата, която можете да вземете под наем. И ако не искате да сте човекът, който се появява с колан с инструменти, за да поправи теч – или дори човекът, който се обажда на този човек – ще трябва да плащате и на управител на имота.

„Ако го управлявате сами, ще научите много за бранша, а ако купувате бъдещи имоти, ще навлезете в него с повече опит“, казва Майер.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)