Ето кои са основните причини, поради които трябва сериозно да обмислите стартирането на свой собствен: 

Ниско капиталово изискване. Разходите за експлоатация на ресторант в пълен мащаб са огромни. Съществуват много фактори, които трябва да се вземат предвид и да се заплатят. Основният разход е наем на помещение, особено ако мястото се намира в процъфтяващ търговски район. В този вид бизнес местоположението е цар, но трябва да сте готови да платите повече. Виртуалните кухни могат да разрешат тази дилема, защото се нуждаете само от кухня за приготвяне на ястията, от съставките и от доставките, за да стартирате бизнеса си. Когато бизнесът ви се разрасне, имате възможност да наемете хора, които да ви помагат в управлението на дейността.каваците хотели

Бързо и ефективно обслужване. Управлението на собствен ресторант в облака ви дава допълнителното предимство да разполагате с няколко локации. Това е все едно да създадете различни клонове и да осигурите бърза доставка на вашите нови и лоялни клиенти. Бързата доставка на горещи ястия или ледено студени напитки би увеличила мащаба на вашия бизнес.Свети Никола Каваците

По-високи печалби. Изборът да създадете виртуална кухня премахва необходимостта от наемане на персонал, комунални услуги и други оперативни разходи. Спестявайки много и получавайки по-високи печалби, можете да предложите по-конкурентни цени на клиентите си или да добавите по-голямо разнообразие в менюто си. 

По-добра възможност за разширяване. В сравнение с други концепции за ресторанти, виртуалната кухня предлага повече възможности за разширяване. Можете да изберете да имате няколко обекта, в които да продавате специалните си ястия, или да управлявате многобройни призрачни кухни в различни части на населеното място. Управлението на всичко от собствената ви кухня също така ви позволява да създавате нови специалитети или да експериментирате с нови кухни.

По-голяма гъвкавост. Тъй като дейността ви е закрепена онлайн, извършването на промени или подобряването на списъка с менюта е лесно. Винаги можете да въведете нови ястия или да коригирате съществуващите, за да предоставите повече възможности на клиентите. Ставате по-гъвкави и се научавате да се адаптирате към предпочитанията на целевия си пазар.sveti-nikola-kavacite

Създаване на собствена виртуална кухня

Стартирането на облачна кухня не е толкова скъпо и предизвикателно, колкото създаването на физически ресторант.

Ето няколко стъпки как да започнете:

Стъпка 1: Запознайте се със законите на местната общност.

От решаващо значение е да започнете с юридическа правосубектност. Трябва да си осигурите лиценз за работа и разрешение за започване на бизнес. 

Стъпка 2: Намерете място за кухня.

В зависимост от мащаба на вашия бизнес план и цели, кухнята трябва да отговаря на индивидуалната ви конфигурация. Ще ви е необходимо пространство, което осигурява достатъчно място за готвене, приготвяне и съхранение на консумативи. Ще имате нужда и от допълнителна помощ, когато поръчките все пак се увеличат. 

Стъпка 3: Изгответе менюто си.

Трябва да създадете меню, което да представя вашата специалност, както и изкусителна кухня, която да се харесва на целевите ви клиенти. То ще ви е от полза, когато започнат да валят запитвания. На фона на вашите конкуренти менюто ви трябва да се откроява. Трябва да включите и популярни ястия, които не се предлагат в района.семейни хотели созопол

Стъпка 4: Намерете доставчици и партньори.

Избегнете неприятностите, свързани с постоянното пазаруване на вашите съставки. Най-добре е да си партнирате с надеждни доставчици, които могат да осигуряват редовно това, от което се нуждаете. Можете също така да си сътрудничите със собственици на допълнителни продукти и опаковъчни материали, за да увеличите клиентската си база. 

Стъпка 5: Партнирайте си с надеждни сайтове за онлайн поръчки и услуги за доставка на храна.

Възползвайте се от приложенията за доставка на храна, за да навлезете на пазара. Партньорството с тези услуги на трети страни ще направи името на вашия бизнес видимо и ще разпространи добрата новина, че сте готови да обслужвате общността. Диверсифицирайте и си партнирайте с множество доставчици на доставка, за да достигнете до повече клиенти. 

Стъпка 6: Създайте шум чрез акаунти в социалните медии и уебсайтове.

Маркетингът на вашата марка е от съществено значение. Трябва да изградите онлайн присъствие, за да привлечете клиенти. Публикувайте ясни и страхотни снимки. Записвайте кратки видеоклипове, в които създавате някое от своите ястия. Увеличете максимално експозицията си, за да си осигурите видимост. Споделяйте менюто си и предлагайте примамливи отстъпки и пакети. 

Вашият профил във Facebook, Instagram и уебсайт служат като ваш виртуален адрес и рекламна страница, затова ги актуализирайте често. Можете дори да създавате блогове и влогове, за да бъдете по-ангажиращи и интерактивни. Свързвайте се с последователите си, отговаряйте на запитванията и незабавно адресирайте негативните отзиви. Възможно е да се нуждаете от някой, който да управлява акаунтите ви в социалните медии, но отделяйте време лично да ги проверявате ежедневно. 

Стъпка 7: Използвайте офлайн маркетинга.

Тъй като нямате физически обекти, трябва да използвате различни начини за маркетинг на вашата облачна кухня. Брошурите и листовките все още са най-добрата традиционна стратегия за осигуряване на задържане и интерес на клиентите. Представете най-добрите си продукти в тези брошури и не забравяйте да поставите цялата жизненоважна информация като номера за контакт, уебсайт, връзки към социалните медии, меню и код за отстъпка за първата покупка.