Марки под чадъра на Volkswagen Group

Популярни марки като Audi, Ducati и Bentley са собственост на VW Group

Една от 10-те най-големи компании в света

Възникнала в Германия.гражданска за кола

Volkswagen Group несъмнено е една от най-големите компании в света. И то не само в автомобилния сегмент, а във всички сегменти в световен мащаб. Всъщност Volkswagen Group е класирана като една от 10-те най-големи компании в света по приходи, контролира 12 марки, има над 50 дъщерни дружества и е мажоритарна собственост на семейство Порше-Пиех (да, това Порше). Фолксваген се е утвърдил като автомобилна сила, която постоянно превъзхожда своите конкуренти. И не е загадка защо. Някои от най-разпознаваемите автомобилни марки в света се намират под управлението на Volkswagen Group. Затова нека разгледаме всички компании, които се управляват от компанията.проверка го

Също така прочетете: Преглед на Volkswagen Virtus: 1.0 TSI и 1.5 TSI автоматик

Audi

Audi е част от групата Volkswagen от 1965 г., въпреки че е основана през 1909 г. като независима компания. Audi е една от водещите премиум марки в света. Автомобилната компания Audi е установила стандарт за премиум доставки дотолкова, че независимо от предизвикателствата и трудните пазари, с които се сблъсква, в началото на 2019 г. все пак продължава да продава общо 1,9 милиона автомобила на клиенти (плюс 1,8%) и постига оперативна възвръщаемост от продажбите в размер на 8%.Ясно е, че автомобилната индустрия ще претърпи големи загуби поради тази присъда, особено в областта на луксозните автомобили. Компаниите са инвестирали огромни суми в научноизследователска и развойна дейност за тези нови двигатели, които са по-икономични и отделят по-малко CO2. С бума на дизеловите двигатели през последните години много неща се промениха по отношение на технологиите, влагани в тях, но същото не може да се каже за възприятието. С наближаването на края на годината става също толкова трудно да се изтеглят автомобилите от шоурумите и това само ще задълбочи проблема.гражданска отговорност проверка

Lamborghini

Automobili Lamborghini S.p.A. е италианска марка и производител на луксозни спортни автомобили и SUV със седалище в Сант’Агата Болонезе. Компанията е собственост на Volkswagen Group чрез нейното дъщерно дружество Audi. Понастоящем Lamborghini произвежда Aventador с двигател V12 и Huracán с двигател V10, както и SUV модела Urus, задвижван от V8 двигател с две турбини. Освен това компанията произвежда двигатели V12 за състезания с моторни лодки в открито море. Lamborghini Trattori, основана през 1948 г. от Феручо Ламборгини, е със седалище в Пиеве ди Ченто, Италия, и продължава да произвежда трактори.проверка на винетка

Bentley

От 1998 г. този британски търговец и производител на SUV и луксозни автомобили е дъщерно дружество на Volkswagen AG. Главният офис на Bentley Motors Limited се намира в Крю, Англия. В крайна сметка Rolls-Royce придобива Bentley през 1931 г. Въпреки това инженерната корпорация Vickers успява да придобие Rolls-Royce Motors в по-късните години. През 1998 г. Vickers окончателно решава да продаде Rolls-Royce не на кого да е, а на Volkswagen AG.tollpass

SEAT

Sociedad Española de Automóviles de Turismo или SEAT е производител на автомобили от Каталония, Испания. Индустриалната компания Instituto Nacional de Industria или INI основава SEAT S.A. през май 1950 г. Това е едно от първите дъщерни дружества на Volkswagen AG, тъй като е придобито през 1986 г.

Porsche

Германската компания за производство на автомобили Porsche, основана от Фердинанд Порше през 1931 г., първоначално не се занимава с производство на автомобили до производството на първия си автомобил през 1939 г. Всъщност по време на Втората световна война Porsche се занимава с производството на военни танкове. Също така е вярно, че дизайнът му е подобен на популярния Volkswagen beetle. Това се дължи на факта, че двете компании са имали дългогодишни отношения дори преди да решат да се слеят през 2009 г., като през 2015 г. Volkswagen притежава мажоритарен дял от акциите.

MAN

Създадена през 1758 г., производствената компания MAN се фокусира върху дейности в областта на транспорта и енергетиката. Тя доставя камиони, автобуси, микробуси, дизелови двигатели, турбомашини и специални редуктори и заема водещи пазарни позиции във всички подразделения. През 2011 г. Фолксваген проявява интерес към компанията, като закупува дял от 55,9%, който през 2012 г. е увеличен до 73%.

Ducati

Ducati е компания за производство на мотоциклети, чиято централа се намира в Болоня, Италия. Антонио Кавалиери основава компанията заедно с тримата си синове през 1926 г. Първоначално те започват с производството на кондензатори, вакуумни лампи и радиокомпоненти. Компанията оцелява след последиците от Втората световна война. Фолксваген проявява интерес към придобиването на компанията през април 2012 г., когато дъщерното му дружество Audi обявява, че ще купи компанията за 1,2 млрд. долара.

SCANIA

SCANIA е един от водещите световни производители на тежкотоварни камиони, градски и междуградски автобуси, туристически автобуси и индустриални и корабни двигатели. От 2008 г. компанията е марка на Volkswagen Group. SCANIA се фокусира върху производството на ефективни, нисковъглеродни решения, които повишават рентабилността на клиентите, като добре осъзнава, че успехът в тези усилия зависи от тясното сътрудничество и партньорствата за намиране на решения по цялата верига на стойността.

Bugatti

Основана през 1909 г., компанията Bugatti произвежда много успешни състезателни автомобили в продължение на десетилетия, но спира производството си през 50-те години на миналия век. Марката Bugatti се възражда като производител на супербързи спортни автомобили с ограничено производство с представянето на EB110 през 1991 г. Volkswagen Group купува марката през 1998 г. и я притежава и до днес.

Skoda

Наричана просто Шкода, тази автомобилна компания от Болеслай, Чехия, започва дейността си през 1895 г. Първоначално се е наричала Laurin & Klement. През 1925 г. Škoda Works придобива Laurin & Klement. Последната в крайна сметка е собственост на държавата поради комунизма. Нейната търговска марка се слива напълно с тази на Škoda Works. През 1992 г. Шкода се превръща в частна компания. След това, през 2000 г., Volkswagen окончателно придобива Škoda.