Защо имам нужда от лайф коуч?

Колко пъти сте опитвали да изберете нов професионален път, нова диета или ново хоби, но нищо не ви се е струвало, че се получава? Въпреки че сте изпробвали безброй различни варианти, в крайна сметка се чувствате заклещени. Почти всеки е изпитвал това разочароващо чувство, независимо от произхода си, настоящата си ситуация или целите си.биорезонанс

Ако се питате „Защо ми е нужен лайф коуч?“, то точно затова – поставянето на цели и поддържането на отговорност може да бъде трудно.Махама

Без значение какви са особеностите на вашия живот, най-важното е, че повечето хора могат да изпитат ползите от лайф коучинга. В тази статия отговаряме на въпроса: „За какво е нужен лайф коуч?“, защо ви е нужен такъв и какво можете да вземете предвид, преди да изберете най-добрия за вас.

Какво е лайф коуч и защо искам такъв?

Лайф коучът е човек, който може да ви помогне да видите къде се намира животът ви в момента, като същевременно ви помогне да си създадете визия за това къде искате да отидете и план за постигането му. По време на целия процес личният лайф коуч не само ще ви помогне да се ориентирате, но и ще ви осигури подкрепата, от която се нуждаете по време на това пътуване. Какво прави личният треньор? Накратко: това, от което се нуждае клиентът.лайф коучинг

За разлика от много други професии, лайф коучингът не е регулиран. Ето защо е толкова важно да направите известно проучване, за да намерите идеалния коуч. В Института за коактивно обучение даваме на нашите лайф коучове достъп до професионално обучение с достъп до сертификационна програма, която е покрила строги изисквания за опит и образование. Нашите коучове демонстрират не само, че имат задълбочени познания за коучинг компетенциите, но и че се придържат към строги етични правила, за да защитят лицата, които коучват. Ако все още се борите с отговорите на въпроса „Защо ми е нужен лайф коуч?“, позволете ни да ви помогнем да разберете по-добре какво могат и какво не могат да правят те.mahamaslifeschool.com

Колко пъти сте опитвали да изберете нов професионален път, нова диета или ново хоби и въпреки това нищо не ви се е струвало, че се получава? Въпреки че сте изпробвали безброй различни варианти, в крайна сметка все още се чувствате в задънена улица. Почти всеки е изпитвал това разочароващо чувство, независимо от произхода си, настоящата си ситуация или целите си.

Ако се питате „Защо ми е нужен лайф коуч?“, то точно затова – поставянето на цели и поддържането на отговорност може да бъде трудно.какво е нейрографика

Без значение какви са особеностите на вашия живот, най-важното е, че повечето хора могат да изпитат ползите от лайф коучинга. В тази статия отговаряме на въпроса: „За какво е нужен лайф коуч?“, защо ви е нужен такъв и какво можете да вземете предвид, преди да изберете най-добрия за вас.Mahama’s Life School

Какво е лайф коуч и защо искам такъв?

Лайф коучът е човек, който може да ви помогне да видите къде се намира животът ви в момента, като същевременно ви помогне да си създадете визия за това къде искате да отидете и план за постигането му. По време на целия процес личният лайф коуч не само ще ви помогне да се ориентирате, но и ще ви осигури подкрепата, от която се нуждаете по време на това пътуване. Какво прави личният треньор? Накратко: това, от което се нуждае клиентът.

За разлика от много други професии, лайф коучингът не е регулиран. Ето защо е толкова важно да направите известно проучване, за да намерите идеалния коуч. В Института за коактивно обучение даваме на нашите лайф коучове достъп до професионално обучение с достъп до сертификационна програма, която е покрила строги изисквания за опит и образование. Нашите коучове демонстрират не само, че имат задълбочени познания за коучинг компетенциите, но и че се придържат към строги етични правила, за да защитят лицата, които коучват. Ако все още се борите с отговорите на въпроса „Защо ми е нужен лайф коуч?“, позволете ни да ви помогнем да разберете по-добре какво могат и какво не могат да правят те.

Какво прави треньорът по живот?

Лайф коучовете не са терапевти. Тяхната основна цел е да ви помогнат с бъдещите ви планове и да намерят начини, по които можете да осъществите целите си.

   Независимо дали става въпрос за нова работа или голямо преместване, промените в живота ви могат да бъдат щастлив момент, но все пак да бъдат изключително стресиращи. Лайф коучът може да ви преведе през тези нови преходи, така че не само да се чувствате уверени в решенията си, но и да видите какво още можете да направите с тези промени, за да постигнете повече, отколкото сте планирали.

Нищо не се случва: Може би целите, които сте си поставили, просто не се осъществяват, независимо колко се стараете. Лайф коучът е чудесен в тази ситуация, защото може да ви помогне да преоцените нагласата си и да ви покаже какво трябва да промените, за да се раздвижат нещата в живота ви.

Усещането за застой: Понякога може да чувствате, че сте блокирани в постигането на целите си. Без значение колко различни неща опитвате, винаги се чувствате сякаш нямате възможности, победени сте и сте объркани. Лайф коучът може да ви помогне да се справите с това усещане за застой и да изчистите болезнените убеждения, които си внушавате. По време на техните сесии ще можете да си изясните какво искате и какво трябва да направите, за да се чувствате удовлетворени.

Какво може

Травми от миналото: Ако се борите с проблеми от миналото или трябва да преодолеете някаква травма, лайф коучът няма да може да ви помогне с тези трудни проблеми.

Психично заболяване: Какво не е лайф коуч? Специалист по психично здраве. Ако се борите с психично заболяване, терапевтът може да е по-добре подготвен да ви помогне. За разлика от лайф коучовете, те могат да ви осигурят подкрепата (например предписани лекарства, когнитивно-поведенческа терапия или други терапии), от която се нуждаете, за да се справите с конкретния си проблем. Лайф коучът не е психолог или психиатричен специалист.

Нуждаете се от приятел: Лайф коучът е тук, за да ви представи структура, която да ви помогне да насочвате решенията си в живота, за да можете да постигнете целите си. Приятелите могат да бъдат чудесна система за подкрепа, но ако търсите някой, който да ви предоставя своите мнения, предложения или съвети, тогава лайф коучът може да не е за вас.

Въпреки че лайф коучовете и терапевтите използват сходни техники, лайф коучът е по-подходящ да ви помогне да постигнете визията си за бъдещето и да ви зададе дълбоки и смислени въпроси, за да ви помогне да разберете какво наистина искате от живота си.

Въпроси, които да зададете на лайф коуч

Преди да се отправите към първата си сесия с лайф коуч, е добре да сте подготвени. Често коучовете ви предоставят списък с въпроси, които да попълните преди сесията, за да могат да придобият основна представа за това кой сте. Тази концепция трябва да работи и в двете посоки. Наличието на списък с въпроси, които искате да зададете на вашия лайф коуч, може да направи сесията ви по-ползотворна и да ви предостави необходимата информация, за да се чувствате по-уверени по време на сесията. Има безброй въпроси, които можете да зададете на своя лайф коуч. Ето някои от тях, които можете да разгледате:

В кои конкретни области се фокусирате? Намирането на лайф коуч, който е специализиран в конкретната област, в която искате да получите насоки, може да бъде полезно. Те не само ще имат богат опит в тази област, но и може да имат полезни прозрения, които да насочват сесиите ви. Например някои лайф коучове се фокусират върху развитието на ръководители и лидери, докато други са по-фокусирани върху личностното развитие и взаимоотношенията.

Какъв опит имате в коучинга? Ако търсите умел коуч, най-полезно може да бъде да намерите човек, който има поне 100 часа професионално обучение и опит в областта на коучинга.

Какво доведе до решението ви да станете лайф коуч? Това е чудесен въпрос, който ще ви помогне да изградите химия и връзка с коуча и да определите дали си пасвате.

Кой е най-удовлетворяващият аспект на коучинга? Този въпрос ще ви помогне да научите повече за тяхната отдаденост и автентичност. Също така ще добиете представа за техния подход.

Какво харесвате във вашите клиенти? Какво ви разочарова най-много във вашите клиенти? Този въпрос може да ви помогне да разкриете личността на коуча. Ще можете да определите нивото на тяхното състрадание, смелост, търпение и разбиране.

И така, на въпроса ви: „Защо ми е нужен лайф коуч?“: Това, до което се свежда, е, че лайф коучът може да ви помогне да изясните какво искате, да ви помогне да определите какво ви пречи и да ви накара да създадете пътна карта, която да съответства на това, което искате да постигнете. Ако искате да се чувствате по-силни и удовлетворени в живота си, свържете се с коуч още днес, за да намерите своя сертифициран професионален коуч (CPCC). Ние сме тук, за да ви изведем извън зоната ви на комфорт, за да можете да се възползвате от собствената си мощна мъдрост, която ще ви изстреля към най-добрия ви живот.